opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat jakości opon ze Słowenii? Konkretnie Dunlop Bluresponse
-
-
Zamieszczone przez mmorNie poczułbyś różnicy, ta sama firma, ta sama mieszanka, tylko bieżnik inny, ja mam GY, miękkie, ale dobrze trzymają.
[ Dodano: Sro 10 Sie, 16 15:24 ]
Jak wygaldaja GY EfficentGrip Performance po 50kkm mozna zobaczyc TUTAJ
Dodam ze opony normalnie eksploatowane przez caly rok.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez dragsterJeździ ktoś na Kumho KH27? Jaki macie zdanie na temat opon Kumho? Bardzo polecali mi je znajomi oponiarze.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez misza_zabrzewczoraj przez przypadek zamowilem komplet Dunlop Sport BluResponse.
Mialy byc Goodyear EfficientGrip Performance. Poprzednie wytrzymaly 50kkm (3 lata) 205/55/16 Przod 3mm tyl 4mm. Przod zaczal juz telepac przy 120km/h wywazenie troche pomoglo do tego juz nie takie ciche. Tyl jedna z opon ma glebokie pekniecie/przeciecie do drutow nadaje sie tylko na wymiane. Stad wymiana wszystkich czterech.
Jak Dunlopy beda sie spisywac dowiem sie za jakis czas. W tescie daja im mniejsza zywotnosc niz Goodyear-om.
Zostaw komentarz:
-
-
Jeździ ktoś na Kumho KH27? Jaki macie zdanie na temat opon Kumho? Bardzo polecali mi je znajomi oponiarze.
Zostaw komentarz:
-
-
xtremesystems, dzięki za info
Nie widziałem opinii na temat Maxx RT 2 stąd moje wątpliwości. Jedynie że mają rant ochronny, nic więcej.
Jeszcze jedno, muszą mieć index 91 czy wystarczy 89?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez prezes73Ponawiam. zapytanie bo nie mogę się zdecydowaćops:
Wybór między Dunlop SP Sport Bluresponse a Dunlop Sport Maxx RT 2. Rozmiar 205/50/17
Poradźcie którą wybrać pod względem komfortu
Zostaw komentarz:
-
-
wczoraj przez przypadek zamowilem komplet Dunlop Sport BluResponse.
Mialy byc Goodyear EfficientGrip Performance. Poprzednie wytrzymaly 50kkm (3 lata) 205/55/16 Przod 3mm tyl 4mm. Przod zaczal juz telepac przy 120km/h wywazenie troche pomoglo do tego juz nie takie ciche. Tyl jedna z opon ma glebokie pekniecie/przeciecie do drutow nadaje sie tylko na wymiane. Stad wymiana wszystkich czterech.
Jak Dunlopy beda sie spisywac dowiem sie za jakis czas. W tescie daja im mniejsza zywotnosc niz Goodyear-om.
Zostaw komentarz:
-
-
Ponawiam. zapytanie bo nie mogę się zdecydowaćops:
Wybór między Dunlop SP Sport Bluresponse a Dunlop Sport Maxx RT 2. Rozmiar 205/50/17
Poradźcie którą wybrać pod względem komfortu
Zostaw komentarz:
-
-
Przy golfie 4 zmieniłem rozmiar na 185/70R14, w tym rozmiarze zapewne jest większy wybór. Golf "dogorywa" więc zakupiłem 2-letnie continentale.
Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Rozmiar 175/80/14. Golf IV. Rzadko stosowany rozmiar - mały wybór. Ma ktoś doświadczenia co wybrać w taki rozmiarze na lato?
Zostaw komentarz:
-
-
[ Dodano: Czw 04 Sie, 16 17:12 ]
Na felunek 17 wejdzie opona 205/50, wybór między Dunlop SP Sport Bluresponse 205/50 a Dunlop Sport Maxx RT 2 205/50 R17 93 Y XL, MFS
Pytanie, który pod względem komfortu lepszy? jest troszkę przewaga za RT2 ze względu na rant ochronny. Poradźcie którą wybrać
Zostaw komentarz:
-
-
co byscie polecili dobrego na mokrym i w miare ciche?
205/55/R16
Zostaw komentarz:
-
-
Jezdze na nich, wiele zalet mogę wymienic ale zeby byly ciche to bym nie powiedział.
Generalnie to opony albo sa dobre albo ciche i z niskim oporem toczenia. Na raz jedno i drugie to tylko w erze.
Zostaw komentarz:
-
-
Jakieś ciche opony potrzebuje 225/45 17"? Co polecane?
Ile db to opona cicha?
Zostaw komentarz:
-
-
Opony tylko nowe żadnych używek
Zostaw komentarz:
-
-
Opony tylko nowe żadnych używek,obecnie śmigam na Hancook 3 rok -ostatni ,
Zostaw komentarz:
-
-
Zmienilem sportmaxy tt rocznik 2011 na nowe sport contacty 5 i jest przepasc.
Dunlopy 7mm bieznika (zostaly mi po poprzednim samochodzie i z braku letnich zalozylem do octy) na suchym po zagrzaniu dawaly rade , na mokrym byla tragedia zero trzymania i notoryczny wheelhop.
Obie opony ta sama klasa prawie ten sam bieznik tylko 5 lat roznicy.
Wystarczy sprawdzic paznokciem twardosc mieszanki, jest przepasc.
Zostaw komentarz:
-
-
niestety wierzą . ale załozy taki pierwszy lepszy semi slic i szczeka na podłodze. bo nagle auto zupelnie inaczej sie trzyma
Zostaw komentarz:
-
-
więc nie da się zrobić trwałej i dobrze trzymającej opony
Zostaw komentarz:
-
-
CSC5 ma próg C/E, pozatym to nadaje producent i ma się to jak normy spalin czy spalania. CSC przy wykorzystywaniu jej zdolności starcza na 20-30 tys, więc nie da się zrobić trwałej i dobrze trzymającej opony.
Pytanie kto co rozumie jako dobre trzymanie.
Zostaw komentarz:
-
-
xtremesystems, nie zgadzam się. Owszem łatwiej zrobić miękką gumę, która będzie dobrze trzymać, ale taka która nie będzie do wyrzucenia po 10 000km też może dobrze trzymać, tylko najzwyczajniej w świecie będzie droższa.
Bzdurą jest to, że musi mieć duże opory toczenia. Przykład pierwszy z brzegu Hankook Ventus Prime3 K125 225/45R17W XL ma klasę C, to samo Conti CSC5... wymieniać można długo.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: